Son zamanlarda giderek artan bir talep olan sakal ekimi, aslında daha uzun zamandır tecrübe edinilen saç ekimi işlemlerinin yüze uygulanan halidir. Erkeklerin sakal ve bıyık bölgesinde, kılların seyrek veya hiç olmadığı bölgelere, saçlı deriden alınan kıl köklerinin nakli esasına dayanır.

Bu işlem çene, yanaklar,bıyık ve favori bölgesinde uygulanabilir. Bu işlem yüzde oluşmuş sivilce izlerini veya diğer yara izlerini gizlemek  için de uygulanabilmektedir.

Sakal çıkmaması bir sorun mudur?

Genç bir erkeğin sakal oluşumunu 19-20 yaşlarına kadar tamamlaması normaldir. Ancak 20 yaşına kadar sakal tamamlanmamış veya gürleşmemişse bu sakalsızlık olarak algılanmaya başlanabilir. O yaşlardan itibaren doğal şekilde sakal kazanmak ne yazık ki mümkün değildir. Bu aşamadan sonra sakal ekimi tek çaredir.

SAKAL EKİMİ UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sakal ekimi lokal anestezi ve sedasyon uygulaması altında yapılır ve 2-5 saat kadar sürer. İşlemin genelde ağrısızdır. İşlem sonrası nakledilen köklerin etrafında minik kabuklar oluştuğu gözlenir. Ekim sahası kesinlikle kuru tutulmalı ve ellenmemelidir.

İşlemden sonraki 10 gün tıraş olmamanız gerekecektir. Bu yüzden işlem zamanlaması açısından iş yerinizde ve günlük hayatınızda gerekli düzenlemeleri yapmış olmanız önemli.

Ekilen köklerin ucundaki kıllar yaklaşık iki hafta sonra dökülmeye başlarlar, ancak bunda endişelenecek bir şey yoktur çünkü yaklaşık üç ay sonra kıllar tekrar uzamaya başlarlar.

İşlemin başarılı olması için yada  enfeksiyon veya iz kalması gibi durumlarla karşılaşmamak için; işlem sonrası bakımınızı size söylendiği şekilde çok iyi yapmalısınız.  

Doktorunuza danışmalı ve adımları takip etmelisiniz.

×
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
TurkeyEnglish